Qui sóc?

Vaig néixer a quarts d'onze del matí d'un 23 de juny de 1971, a l'antiga maternitat de Reus, avui CAP Sant Pere. Sóc el primer de cinc germans -tot nois- que la meva mare, la Monserrat, va portar a aquest món amb l'ajuda del meu pare, el Josep Mª. La meva mare era modista però es va dedicar a les tasques de casa fins l'any 1982. Tornaria al món laboral a l'empresa propietària de la botigues Xarol, per després passar als tallers de cal Jofré. El meu pare, avui jubilat, va començar de dependent a les galeries Las Américas, anant després a El Corte Inglés de Barcelona, al Simago de Tarragona i Las Palmas de Gran Canária, on vam viure dos anys, als supermercats precursors de l'actual Mercadona, a Castelló de la Plana, on també vam viure dos anys i tornant a Reus per portar la gestió comercial de dues cadenes hoteleres de Salou. Això va fer que malgrat començar l'EGB al col·legi de la Sagrada Família de Reus -avui IES Gabriel Ferrater-, fins als 10 anys anéssim passant primer pel Colegio Lope de Vega i després pel CEIP Carles Salvador de Castelló. Amb tot, finalitzo 8è d'EGB a la SAFA i faig B.U.P. i C.O.U a l'Institut Salvador Vilaseca. Fascinat per l'astronomia i la ciència-ficció -culpa d'en Verne, sobretot-, de ben petit  m'hagúes agradat ser astronauta. Però ben aviat vaig descobrir dos obstacles ben contradictoris amb la meva persona: primer, els astronautes duien un parxe de barres i estrelles al braç, que no es corresponia amb el meu lloc de naixença; i segon, els navegants de l'espai havien de fer carrera militar, i això m'obligava a adoptar la disciplina militar d'un altre parxe -rojigualdo- que tampoc acabava de ser el meu.
Per tant, arribat el moment de triar carrera universitària, m'hagués inclinat per les Ciències Físiques, però l'economia familiar no estava per tirar coets -mai més ben dit- ni haver de sostenir el meu pas per la facultat de Barcelona, així que el 1989 em matriculo de Ciències Químiques a la divisió de la Universitat de Barcelona al camp, que serà l'embrió del que avui anomenem Universitat Rovira i Virgili. El mateix any, aconsegueixo una de les beques Repsol per a estudiants universitaris. Obtinc la Llicenciatura en Ciències Químiques l'any 1996, en l'especialitat de Química industrial.
Continuaré vinculat a la URV fins el 1997, col·laborant amb el professor Ioannis Katakis i el seu grup de recerca en biosensors. Durant tota l'etapa d'estudiant aniré treballant de temporer en una granja, de caixer de supermercat, i sobretot, fent classes de repàs. Així, al setembre de 1996 m'incorporo a la plantilla docent de l'Escola ARCE de Reus, com a professor de ciències. Lloc on continuo exercint la docència com a Coordinador Pedagògic d'ESO. 
He treballat també per a l'editorial Grup Promotor-Santillana. Estic acabant el Màster en TIC i e-learning a la UOC.



Activitat cívica i cultural
Els meus pares em van fer soci del Club Natació Reus Ploms i sempre he sentit els colors com a meus. El meu pare em portava als partits a la pista del globus, quan l'equip d'hoquei patins jugava a Divisió d'honor. Els meus estius d'infància estan inevitablement lligats a la sala de ping-pong, al frontó i sobretot, a les piscines. Avui encara intento mantenir-me en un estat de forma acceptable a les seves instal·lacions. Soci del Centre de Lectura des del 1991, em vaig passar gran part de les hores d'estudi a la seva fantàstica biblioteca. Al 1995, quan els estudis ja m'ho permeten, entro a la Colla castellera Xiquets de Reus,  on ocupo posicions d'agulla i lateral majoritàriament, tant a pinya com a folres. Al 1998 sóc escollit Cap de colla. I del 2000 al 2004 faig de Cap de canalla. Al mateix 2004, m'associo al Club Tau de tir amb arc de Tarragona, mogut sobretot per l'interés en el kyudo. Tot i que no participo en competicions, estic federat. Des del 2009, també sóc soci d'Òmnium Cultural.



Activitat política
Milito a Esquerra Republicana de Catalunya des de 1999. El meu avi Joan ja n'havia estat en temps de la república i l'avi Josep Maria havia militat al POUM. Així que, posats a defensar el futur del nostre país vaig triar l'opció més agosarada i completa: la independència.


A ERC he fet de:
- Secretari de l’Executiva local de Reus entre 2001 i 2003.

- Secretari d’organització de l’Executiva local de Reus de 2003 a 2005.

- Conseller nacional per la comarca del Baix Camp 2004-2008 i 2011-2013.

- Membre del Consell Escolar Municipal de Reus en representació d’ERC de 2003 a 2011.

- Membre del Consell General de l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Reus en representació d’ERC de 2009 a 2011.

- Secretari de Política Parlamentària de la Federació Comarcal del Baix Camp de 2008 a 2011.

- President de la Secció local de Reus de 2008 a 2010.

- Secretari d'Imatge i comunicació de la Federació Comarcal del Baix Camp de 2011 a 2013.
I actualment, a ERC, faig de:
- Conseller nacional per la comarca del Baix Camp
- Secretari de formació de la Federació Comarcal del Baix Cam


Publicacions
DOMÍNGUEZ CAÑAS, Elena; HEDENMO , Maria; LLAMBRICH , D.; KATAKIS TSIARAS, Ioanis. "Amperometric NAD(P)H-Dehydrogenase Electrodes Based on Electrocatalysis by Osmium Phenanthroline Dione Mediator". Internacional. "6th European Conference on ElectroAnalysis". (Regne Unit) (25/03/1996

DOMÍNGUEZ CAÑAS, Elena; NARVÁEZ GARCÍA, Arantzazu; HEDENMO , Maria; LLAMBRICH , D.; KATAKIS TSIARAS, Ioanis. "Mediated Tyrosinase-Based Phenol Sensors". Internacional. "6th European Conference on Electro Analysis". (Regne Unit) (25/03/1996)