dilluns, 24 de setembre del 2007

El vestit de la Vitxeta

Des de fa un parell o tres d'anys, si no més, llegeixo de forma recurrent les intencions de diversos aprenents de polític amb "les noves formes de fer política". Ja em perdonareu, però fa més de tres mil anys que els humans fem política. Més que res per evitar perdre la vida en conflictes solubles. Quan això no és possible ja passem als sabres. Fer política és tan senzill o tan complex com escoltar i que t'escoltin. Parlar i deixar parlar. Si a més, disposem d'eines que ajudin a aquest procés, com la xarxa, els mitjans escrits i audiovisuals i qualsevol altra que la tecnologia ens proporcioni, doncs millor. Però l'essència del fet polític és escoltar la gent i prendre decissions que beneficiïn el màxim nombre de persones. La política és relacions humanes. Nova política? Com el vestit de la Vitxeta. Ja li podem canviar tants cops com volguem. La Vitxeta és la Vitxeta.

2 comentaris:

  1. res a dir al teu comentari, el trobem raonat

    però com que no seriem Té la mà Maria sino fem safreig, diu la veu popular que la Vixeta era un home, que hi ha de cert amb aixó

    salutacions

    ResponElimina
  2. Malhauradement, fer política sempre ha estat fer política.
    I desde que el primer "polític" va fer política, el que han intentat tots els polítics és treure el màxim profit per a ells o per al seu ego, fent veure que volen el millor per al poble.

    ResponElimina