dijous, 31 de gener del 2008

5000 milions de raons

En algun moment del futur, més o menys llunyà, els partits polítics catalans ens haurem de proposar una plantada contundent i no presentar-nos als comicis estatals. El rumb que està agafant la precampanya electoral, amb les pseudosubvencions al vot d'en Zapatero o el cinisme d'en Pizarro per citar dos exemples recents, convida a l'afartament i la desmobilització. Aquesta però, és un luxe que ara, com a poble no ens podem permetre.
Mentre tinguem en guaret la resolució dels afers relatius a ferrocarrils, aeroports, autovies i autopistes, és a dir, tot allò que ens permet desplaçar persones i mercaderies de dins cap a fora i de fora cap a dins, i una senzilla però dràstica decissió presa des de Madrid pugui condicionar el nostre desenvolupament en l'economia global, els representants polítics al Congreso i al Senado tenen la responsabilitat de collar l'executiu espanyol per tal que es resolguin satisfactòriament aquests elements vertebradors de qualsevol territori.
Amb la proposta electoral d'inversió en 150 quilòmetres de noves vies a l'entorn de Madrid, en Zapatero ens ha donat 5000 milions de raons per no deixar-lo deslligat ni de mans ni de peus mentre els serveis públics del nostre país no rebin un tractament molt més racional que l'actual.

3 comentaris:

  1. ni presentar-se, ni fotre cop per les espanyes, total amb quina moneda et paguen sempre.

    pd avui surts al blog de la cua de lluç, tot un honor

    salutacions

    ResponElimina
  2. El que hauria de fer ERC és parlar menys i actuar més (i que consti que no ho dic per tu). Com es pot criticar la política de ZP a les Espanyes i ser-ne un còmplice benevolent a Catalunya? ERC no hi veu cap incongruència en aquesta posició? O s'estan recolzant els interessos del nostre país o es recolzen els interessos particulars (o de partit, que pel cas és el mateix) però ambdues coses no es poden fer. I ja s'ha vist amb quina moneda paguen des de Madrid, recordemho...

    ResponElimina
  3. TLMM>>> Ara mateix, no ens podem pemetre el luxe d'engegar-ho tot a rodar encara que ens ho demani el cor. Hi ha massa decissions pendents per deixar-les en mans de l'aparell de l'estat.
    Sr. Martínez>>> Evidentment, ERC no ho ha fet tot bé en aquesta legislatura passada a Madrid, però n'ha fet de molt coherents també. El que és cert és que fins el 21 de gener de 2005 vam badar amb el ZP i el PSOE. Vam pecar d'ingenus a dues bandes. Tinc confiança que en els quatre anys que venen serem molt més contundents. En qualsevol cas, l'Ignasi Riera (gens susceptible de ser militant d'ERC)recomanava la lectura del trànsit dels 8 diputats d'Esquerra a Madrid ("El més calent... al front de Madrid" Meteora). Jo faig el mateix.

    ResponElimina