dilluns, 8 de juliol del 2013

Ara és l'hora

Les pròximes eleccions municipals de 2015 se celebraran en un context molt singular i incert. Per una banda, la crisi econòmica, amb un elevat índex d'atur i refredament de l'activitat econòmica, que condiciona el clima de confiança que la ciutadania diposita en els polítics electes. Per l'altra, el repte nacional per constituir un estat sobirà dins d'Europa, determina un elevat grau d'exigència i coherència a les forces polítiques que han de concórrer a aquestes eleccions.
Tots els factors que configuren la nostra societat estan interconnectats, de forma que la situació actual alimenta noves visions i també noves demandes. La coherència és un valor que precedeix a la confiança. No es pot defensar la democràcia si no s'exerceixen de forma metòdica i constant els valors d'aquesta. Així doncs, la política entesa com un acte de servei a la ciutadania, ha de sotmetre's a aquestes condicions si vol continuar sent una eina útil al progrés col·lectiu. Cal fer de la participació, la proximitat i l'avaluació, els valors de referència en la política municipal ja que aquesta és la que s'exerceix des de la base, des del mateix carrer del poble o ciutat, i en conseqüència, és la que admet un contacte més proper entre elector i electe.
Assumint aquests compromisos, he decidit presentar la meva candidatura per encapçalar la llista d'ERC a les pròximes eleccions municipals de 2015, com a representant d'un equip humà que des de fa mesos treballa en un projecte polític per a la ciutat de Reus. El nostre principal objectiu és recuperar tant els valors tangibles com els intangibles que han de fer de Reus una de les principals capitals de la República de Catalunya, amb una visió clara, realista, ambiciosa i cooperativa de les nostres capacitats i potencialitats, de les sinergies amb el territori i voluntat d'esforç.
De les grandeses tingues por, ànima meva.
I les ambicions que covis, si no saps
com vèncer-les, sigues prudent a perseguir-les,
i cautelós. I, en tant que vagis endavant,
vigila i premuneix-te cada vegada més.


IDUS DE MARÇ
Konstantinos P. Kavafis (1911)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada